Let op!
Door een staking bij Bpost, aangekondigd op 27-02-2023 door de vakbonden, verwachten we vertragingen in de bezorging van post en brievenbuspakjes naar België (tijdsduur van de staking tussen de 1-3 dagen).

 

Advies en medische vragen

Weet je niet welke soa test bij jouw risico hoort volg dan de Soatestwijzer. Door het beantwoorden van enkele vragen krijg je direct op je scherm te zien welke soa testen bij jouw risico passen en wanneer je de afnames betrouwbaar uitvoeren.

Iedere soa heeft zijn eigen windowfase. Windowfase betekend de tijd waarna de soa kan worden aangetoond met een laboratorium test. Hier vind je de windowfase per soa-test.

Wil je graag wat uitgebreider met een soa verpleegkundige spreken? Boek dan een E-consult

Ja dat kan. Ongesteld zijn/ menstruatie bloed beinvloedt de uitslag van je laboratorium test niet. Verwijder wel een ingebrachte tampon voorafgaand aan de afname.

Wij adviseren voor een betrouwbaar testrestultaat een vaginale zelf afstrijk middels een wattenstaafje.

Heb je een antibiotica kuur voorgeschreven gekregen voor een andere niet soa gerelateerde aandoening? Wacht 2 weken met testen van chlamydia en/of gonorroe na inname van de laatste antibiotica tablet. Bloedonderzoeken kunnen zonder wachttijd betrouwbaar worden gedaan.

Kijk hier voor extra tips
Mocht dat ook niet lukken, neem dan contact op met de klantenservice van TestForMe zodat zij je kunnen adviseren.

Ja dat kan, bewaar je urine tot verzending in de koelkast.

Blijf er niet mee rondlopen maar ga zo snel als mogelijk op soa testen. Bij TestForMe kan je met onze thuistesten snel bepalen of je een soa hebt. 
Wil je weten of je klachten een soa symptoom kan zijn doe dan de SOA symptoomwijzer 

Je vragen stellen of je situatie voorleggen kan ook in ons E-consult.
 

Test niet eerder dan 6 weken na het afronden van je behandeling. Eerder testen kan een vals positief resultaat geven.

De soa test

De wijze van afname ligt aan wat je wilt laten testen. Bijvoorbeeld chlamydia en gonorroe testen uit de keel gebeurd middels een afstrijken van de keel. Hoe je dat doet vind je uitgebreid terug in de afname instructie bij je test of kun je bekijken in onze video instructies.

De test is een aantal maanden houdbaar. Op de buitenkant van je afnameset vind je de houdbaarheidsdatum. 

Verzending en verpakking van de soa-test

Bij TestForMe weten wij dat anonimiteit voor onze klanten heel belangrijk is. Wij streven er dan ook naar alles zo discreet mogelijk aan te bieden. De pakketjes worden in een blanco brievenbusbox verzonden. Er staat geen logo of bedrijfsnaam op, alleen jouw naam en adresgegevens.    
  zending voor de brievenbus      Brievenbusdoos TestForMe

Ja je kan je pakket laten bezorgen bij:

Een afhaal locatie:

Let op: om je pakket te kunnen afhalen bij een afhaal locatie van PostNL vraagt de baliemedewerker om je legitimatie; de naam die je opgeeft bij het plaatsen van je order moet dan ook overeenkomen met de gegevens op je legitimatiebewijs. Je pakket moet binnen 7 dagen opgehaald worden anders retourneert Postnl je bestelling aan ons.
 

Zodra we je pakket hebben verzonden ontvang je een mail van ons met daarin de track and trace gegevens van je zending. Op werkdagen worden bestellingen tot 23.00 nog dezelfde dag verzonden. Heb je geen track and trace ontvangen controleer je spambox of neem contact op met onze klantenservice.

Verzending naar het lab

De barcode sticker moet op het buisje worden geplakt. Dit is essentieel om jouw uitslag aan jouw gegevens te koppelen. Ben je de barcode vergeten te plakken en zit je envelop al dicht? Knip dan voorzichtig de verpakking open, plak de barcode sticker op het buisje en plak de verzendmaterialen met tape dicht. Buisjes zonder barcode of met de barcode op de verpakking worden vernietigd dit om verwisseling van samples te voorkomen.

Wij adviseren je de afname te verzenden van maandag tot en met donderdag voor de lichting van de brievenbus. Let op dat je je pakket NIET laat inscannen.

Is de buitentemperatuur 0 graden of lager dan adviseren we je de retourenvelop met daarin je afname niet te versturen via een brievenbus maar te posten via de postzak bij een servicebalie van PostNL. Let op laat je pakket NIET inscannen, dit geeft extreme vertraging.

Is de buitentemperatuur hoger dan 25 graden dan adviseren we je de retourenvelop met daarin je afname niet te versturen via een brievenbus maar te posten via de postzak bij een servicebalie van een Bpost punt

Uitslag

Je testcode vind je op het bovenste deel van je pakbon zie blauwe cirkel.
 

Je uitslag kan je inzien door in te loggen in ons uitslagenportaal.
Ook te vinden via www.testforme.be rechts bovenin via mijn uitslag zie afbeelding hier onder.

Vul je testcode, je geboortedatum en je geslacht in. Is je uitslag nog niet bekend dan kan je je mailadres achterlaten dan sturen we je een bericht op het moment dat er een uitslag voor je klaar staat.

 

Als je laboratorium uitslag aangeeft dat je een soa hebt dan ontvang je van ons in eenvoudige bewoordingen de uitslag van je test.
Je uitslag bevat een duidelijke uitleg over de stappen die naar aanleiding van de uitslag moeten worden ondernomen. Een soa behandeling kan je via TestForMe laten uitvoeren, je kan er ook voor kiezen je laboratorium uitslag te downloaden en mee te nemen voor behandeling via je huisarts.

Dat kan zeker! Je kunt ons mailen zie contact

Zodra je afname in het lab is aangekomen, gaan de 3 werkdagen in. 

Surf naar het uitslagenportaal. Vul je code, geboortedatum en geslacht in, geef aan dat je geen robot bent en druk op inloggen/ activeren. Je komt nu in een scherm waar je je testcode en mailadres kan invoeren. De bevestiging dat je code goed is geactiveerd zie je meteen op je scherm.
 
 

Privacy en anonimiteit

Bij TestForMe weten wij dat anonimiteit voor onze klanten heel belangrijk is. We vragen de minimaal vereiste gegevens als in: je naam, geboortedatum, geslacht je postadres (dit om het pakketje te kunnen verzenden) en je mailadres en je telefoonnummer om je bestelling te bevestigen. Wij gebruiken deze gegevens alleen om je bestelling te verzenden. Je gegevens worden 3 maanden na je bestelling verwijderd. Wij sturen nooit ongevraagd post, facturen en delen nooit gegevens zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.

Betrouwbaarheid van de testen

Wij maken voor het testen van soa gebruik van soa laboratorium-zelf afnametests. Indien je de gebruiksaanwijzing nauwkeurig volgt en niet eerder dan de aangegeven windowfase afneemt, is de uitslag die je van ons ontvangt zeer betrouwbaar. Wij werken voor het verkrijgen van een betrouwbare uitslag met een ISO gecertificeerd laboratorium die de afgenomen materialen onderzoekt. De betrouwbaarheid van de analyse is gelijk aan de betrouwbaarheid van een test via je huisarts.

Er is geen kwaliteits verschil in de soa test van de huisarts of die van TestForMe. We gebruiken dezelfde laboratorium testen. Bij TestForMe hoef je geen gesprek als je dat niet wilt. De test bestel je via het internet en neem je thuis af en stuur je zelf naar ons laboratorium.

De uitslag via TestForMe krijg je vaak eerder binnen dan via de huisarts.
Testen via TestForMe is goedkoper dan testen via de huisarts. Bij de huisarts betaal je doortestkosten. Bij TestForMe betaal je alleen het bedrag wat je in de webshop ziet.

Afleestesten hebben als voordeel dat ze direct resultaat geven, maar hebben als groot nadeel dat vaak een stuk minder betrouwbaar zijn. De test kan soa’s missen of een verkeerde uitslag geven. In een onderzoek van Het Maastricht Infectieziekten Centrum scoorde één chlamydia-zelftest van de drogist slechts 12% op specificiteit. Dat betekent dat 88% van de mensen met een positieve uitslag helemaal geen chlamydia heeft!

Het advies van instanties zoals Soaaids Nederland is daarom om een soa test te doen die in een lab wordt geanalyseerd. Onze soa testen neem je zelf af en stuur je vervolgens naar het laboratorium. Uitslag is er binnen 1-3 werkdagen. Mocht je een soa hebben helpen we je ook aan een behandeling. 

Soa behandeling

Nee dit gaat helaas niet. Wij mogen medicatie voorschrijven maar zijn verplicht ons te houden aan regelgeving. De gegevens die we vragen worden alleen gedeeld met onze artsen en de apotheek. 

De kosten voor een chlamydia behandeling liggen via Mijn Apotheek rond de 22 euro. Dit is exclusief verzendkosten naar een huisadres of PostNL afhaalpunt.

De medicatie besteld bij MIJN APOTHEEK wordt in een discrete verpakking verzonden naar het door jou opgegeven adres. Aan de buitenkant zie je dus niet wat de inhoud van het pakketje is.

Laat je je medicatie door Mijn Apotheek leveren? Dan sturen zij je medicatie discreet naar je woonadres.

Nee, we mogen alleen mensen behandelen die via ons getest zijn en waarbij een soa is vastgesteld. Is je partner niet via ons getest? Dan kunnen wij deze ook niet behandelen. Je partner kan altijd contact opnemen met zijn of haar huisarts voor overleg.

Naast het behandelen van je soa is het belangrijk dat je je sekspartners waarschuwt. Door ze te waarschuwen dat ze zich moeten laten testen en behandelen voorkom je verdere verspreiding van soa. TestForMe is samenwerkingpartner van Partnerwaarschuwing.nl. Via het uitslagenportaal van TestForMe kan je een inlogcode voor de website van www.partnerwaarschuwing.nl aanvragen. Met deze code log je in en waarschuw je (anoniem) je sekspartner(s).

Ben je positief getest via TestForMe en wil je behandeld worden door TestForMe dan kunnen wij een recept voor je uitschrijven. Wij informeren je huisarts niet over de behandeling mits jij dit zelf aangeeft. Wil je deze informatie niet delen met je huisarts, maak deze wens kenbaar bij de apotheek waar je je medicatie afhaalt. TestForMe deelt nooit ongevraagd informatie met derden.

Blijkt uit je uitslag dat er een chlamydia infectie is gevonden? Dan vind je bij de uitslag duidelijke uitleg hoe je via TestForMe direct een behandeling aanvraagt. Je vult in het uitslagenportaal eerst de vragenlijst met gezondheidsvragen naar waarheid in en verzend deze. Wij maken het recept voor je in orde. In de aanvraag vermeld je waar je de kuur wilt ophalen; bij je eigen apotheek, een apotheek in de buurt van waar je op dat moment verblijft of via Mijn Apotheek.
Receptkosten: wij vragen geen kosten voor het uitschrijven van een chlamydia recept.
Kosten antibiotica chlamydia: de apotheek rekent tussen de 15 à 25 euro voor het leveren van chlamydia pillen.
Doorlooptijd aanvraag medicatie TestForMe: gemiddeld 1 werkdag.

Blijkt uit je uitslag dat er een gonorroe infectie is vastgesteld? Dan heb je een injectie nodig. Helaas kunnen we dit niet op afstand bieden. We raden je aan naar je huisarts te gaan.

Blijkt uit je uitslag dat je een trichomonas infectie hebt? Dan kan je via TestForMe een behandeling aanvragen. Vul de gezondheidsvragen in het uitslagenportaal naar waarheid in en verzend deze. De link naar de gezondheidsvragen vind je bij je testuitslag. Wij nemen je receptaanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling. In de aanvraag vermeld je waar je de kuur wilt ophalen; bij je eigen apotheek, een apotheek in de buurt van waar je op dat moment verblijft of via Mijn Apotheek.
Receptkosten: de receptkosten zijn 20 euro.
Kosten trichomonas behandeling: de apotheek rekent tussen de 10 à 20 euro voor het leveren van medicatie ter behandeling van trichomonas.
Doorlooptijd aanvraag medicatie TestForMe: gemiddeld 1 werkdag.

Blijkt uit je uitslag dat je positief test op syfilis-, hepatitis B/C- of hiv? Dan bieden we je ondersteuning om je te laten behandelen via je huisarts. 
 

Wij behandelen alleen klanten die via TestForMe getest zijn en een positieve testuitslag hebben.

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
GRATIS retourzending naar het lab  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via TestForMe, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze GRATIS Soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START SOA-TESTWIJZER
Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
PrEP-poli

Wil je PrEP slikken en wil je dat discreet vanuit huis regelen? 

> GA DIRECT NAAR ONZE PrEP-POLI