Wanneer class=
Tags: Chlamydia,
Chlamydia is de meest behandelde soa in België. Op jaarbasis worden er heel wat antibiotica behandelingen uitgeschreven om deze bacterie te bestrijden. Misschien heb jij ook net een behandeling gehad of heb je net gehoord dat je chlamydia hebt gehad en loop je met vragen over chlamydia rond. Hieronder vind je antwoorden op de vraag wanneer na behandeling de chlamydia bacterie uit je lichaam is en wanneer je een betrouwbaar kan hertesten om te controleren of je behandeling goed is aangeslagen.
 

Hoe wordt chlamydia behandeld?
Hoelang ben je besmettelijk na inname van een chlamydia kuur?
Wanneer is chlamydia weg na een behandeling?
Kan je enkele dagen na behandeling van chlamydia weer seks hebben?
Wanneer kan je chlamydia betrouwbaar testen na behandeling? 

Hoe wordt chlamydia behandeld?
Chlamydia is een bacterie. Ben je chlamydia besmet en is dit aangetoond door middel van een laboratorium test dan is de volgende stap chlamydia behandeling. Een chlamydia infectie wordt behandeld met antibiotica. Afhankelijk van de locatie waar de infectie in je lichaam zit en hoe jouw gezondheid is schrijft de arts een korte of lange antibioticakuur voor.
De meest voorgeschreven antibiotica chlamydia medicatie is azitromycine of doxycycline. 

Ben je besmettelijk als je een chlamydia kuur hebt ingenomen?
Hoelang na antibiotica is chlamydia weg? Heb je een eendaagse kuur voor chlamydia ingenomen dan duurt het doorgaans 4 dagen voordat de antibiotica de chlamydia bacterie in je lichaam heeft gedood. Bij een zevendaagse kuur duurt het iets langer, ongeveer 5 dagen. Het is voor een goede behandeling van belang de kuur als voorgeschreven in te nemen en in zijn geheel af te maken.

Kan je kort na behandeling van chlamydia weer seks hebben?
Wij adviseren geen seks te hebben tot 7 dagen na inname van de medicatie, ondanks dat je al enkele dagen niet meer besmettelijk bent. Je lichaam, en dan met name het geïnfecteerde slijmvlies heeft dan 7 dagen tijd om te herstellen van de infectie. Onder seks verstaan we voor mannen ook masturbatie/ zelfbevrediging.

Wanneer is chlamydia weg na behandeling?
Doorgaans dood de antibiotica de chlamydia binnen enkele dagen na inname van de kuur. 

Wanneer kan je chlamydia betrouwbaar testen na behandeling? 
Testen op chlamydia na behandeling kan 6 weken na het afronden van de antibiotica chlamydia behandeling. Eerder testen kan een vals positief resultaat geven, dit betekent dat de test reageert op reeds gedode chlamydia bacteriedeeltjes. 

We krijgen wel eens de vraag 'chlamydia niet weg na kuur' of kan chlamydia na 5 jaar nog aanwezig zijn? De anti-biotica kuren die voorgeschreven worden zijn erg goed. Dus daar hoeft geen twijfel over te zijn.
Soms kan het zo zijn dat de partner niet goed mee behandeld word en dat je blijft ping-pongen (je blijft elkaar besmetten). Dus belangrijk is samen tegelijk testen en indien nodig ook tegelijk behandelen.
 

Twijfel je of jouw chlamydia echt weg is?

Hertesten kan na 6 weken

Bestel jouw chlamydia hertest
188 reacties
Laxmi
zondag 11 juli 2021
Ik heb vrijdag 1 daags kuur geslikt tegen chlamydia, maar heb 2x seksueel contact gehad. 1x met condoom en 2e x scheurde de condoom. Is dat erg? Of moet ik mij na 2 weken weer testen

Marlous Lasschuyt
zondag 11 juli 2021
Hert advies na inname tabletten is 1 week rust. Het beste is na 6 weken een hertest te doen.

Groet Marlous
(SOA verpleegkundige)

Sophie
zaterdag 17 juli 2021
Ik ben een 7-daagse kuur aan het slikken maar op de derde dag moest ik braken na het innemen van de 1e tablet. Is nu de kuur niet meer werkzaam?

Marlous Lasschuyt
zaterdag 17 juli 2021
Je kunt de kuur het beste afmaken Sophie. Na 6 weken kun je een hertest doen om zeker te zijn dat bacterie weg is.

Groet Marlous
Soa verpleegkundige

Keess
vrijdag 23 juli 2021
Ik heb ongeveer 11/10 dagen geleden de eendaagse kuur genomen voor chlamydia, ook gewacht tot de 7e dag met mastruberen. Klachten qua vocht uit de penis zijn weg/verminderd want ik probeer er niet meer op te letten alleen doet plassen af en toe pijn en ook na het ejaculeren is er soms een branderig gevoel. Dit is de eerste keer dat ik positief ben getest en wil graag weten of ik kan vertrouwen op de medicatie. De klachten die ik nu heb staan ook een beetje gelijk aan een blaasontsteking, dus graag zou ik willen weten of ik kan vertrouwen op de medicatie die ik heb gehad dit was Zithromax.

Klazien
vrijdag 23 juli 2021
Beste Keess,

Na behandeling van chlamydia kan je altijd wat lichte klachten houden doorgaans verdwijnen deze na enkele weken.
De medicatie werkt goed om chlamydia te genezen belangrijk is wel dat de medicatie wordt ingenomen zoals voorgeschreven.

groet, klazien

Michel
maandag 9 augustus 2021
Ik ben 5 gepijpt zonder condoom. Dag erna had ik een beetje geïrriteerd gevoel in penis op bepaalde plek. Verder geen branderig gevoel bij het plassen en geen pus uit de penis. Er is verder niks te zien. Moet ik me zorgen maken op chlamydia of gonorroe? Kan ik evt na 14 dagen een zelftest doen?

Michel
maandag 9 augustus 2021
5 augustus bedoel ik. Hoe groot is de kans als je gepijpt word dat je chlamydia of goneroe oploopt?

Marlous Lasschuyt
maandag 9 augustus 2021
Beste Michel,

Als de dame of heer een chlamydia of gonorroe in de keel heeft op het moment van orale seks dan kan dat overgedragen worden. Na minstens 14 dagen wachten kun je inderdaad het beste testen.

Groet Marlous (soa verpleegkundige)

Michel
dinsdag 10 augustus 2021
Hoe groot is de kans als je gepijpt word dat je chlamydia of goneroe oploopt? Of syfilis? Persoon was zelf in november getest en negatief en date niet zo vaak. Zegt niks natuurlijk. Gewoon even ter info

Marlous Lasschuyt
dinsdag 10 augustus 2021
Beste Michel

als zij een soa in de keel had dan kan dat overgedragen worden. Bij twijfel gewoon even testen, dat is de enige manier om zekerheid te krijgen.
Groet Marlous

Sjors
dinsdag 24 augustus 2021
Ik ben gisteren begonnen met het innemen van een eendaagse kuur maar heb zowel gisteren als vandaag gemasturbeerd, heeft dit invloed op de kuur?

Klazien Visser
dinsdag 24 augustus 2021
Hoi Sjors,

Dit heeft geen invloed op de kuur maar kan er wel voor zorgen dat als je klachten hebt deze klachten wat langer aan blijven houden. Ons advies in het geval van plasbuis klachten is om even niet te masturberen en je lichaam de tijd geven om te herstellen.

groet, klazien

Larissa
zondag 29 augustus 2021
Hoi hoi ik heb 3weken geleden antibiotica kuur gehad alleen heb ik nog steeds veel afscheiding en het stinkt,
Heeft de kuur dan wel aangeslagen?
Groetjes

Klazien Visser
zondag 29 augustus 2021
Hoi Larissa,

Had je een chlamydia infectie en zijn de klachten niet afgenomen na inname van de medicatie? Je zou ervoor kunnen kiezen om over 3 weken nogmaals chlamydia te testen om te checken of de infectie weg is (hertesten kan 6 weken na het afronden van de behandeling). Een andere optie is morgen even overleggen met je huisarts.

groet, klazien

Larissa
zondag 29 augustus 2021
Ja klopt had chlamydia,
Pijn bij plassen is weg en heb alleen nog buikpijn soms en nog steeds stinkende afscheiding
Groet

klazien visser
zondag 29 augustus 2021
Indien je het gevoel hebt dat je klachten niet helemaal verdwenen zijn kan je het beste overleggen met je huisarts.

Kuiper
zondag 12 september 2021
Hallo,
Ik heb donderdag middag de 2 tabletten ingenomen samen met mijn vriend. We hebben toen alleen wat gezoend en we werden er beide opgewonden van maar niks gedaan. Heeft dit ook invloed op dat het niet gaat werken omdat je natuurlijk wel nat raakt ?
En mag ik nu pas donderdag avond seks hebben of vrijdag ?

Klazien Visser
zondag 12 september 2021
Beste Kuiper,

Zoenen heeft geen invloed op de werkzaamheid van de medicatie, dat kan gewoon. Opgewonden worden is ook geen probleem.

Wij adviseren 7 dagen geen seks om het geïnfecteerde weefstel de kans te geven goede te genezen. Als aankomende donderdag de medicatie 7 dagen daarvoor ingenomen zijn kan je weer seks hebben.

groet, klazien

Anoniem
zondag 12 september 2021
Hallo, ik heb dinsdag m'n 2 tabletten genomen voor de behandeling.
Vandaag werd k wakker met een erectie en een beetje voorvocht, met een slaperig hoofd een beetje mee gespeelt maar niet klaar gekomen. Heeft dit effect op m'n kuur?
Ben echt bang dr voor namelijk

Klazien Visser
zondag 12 september 2021
Dit heeft geen effect op de kuur. Wel kan je, als je klachten ervaart, wat langer een geïrriteerd gevoel in je plasbuis ervaren.

groet, klazien

Anoniem
zondag 12 september 2021
Ah oke gelukkig!! En een pijnlijk gevoel inde balzak zal dan komen door het niet klaar komen denk ik? Heb dat sinds na dat van vanochtend en rest vande week geen last van gehad

Klazien visser
zondag 12 september 2021
Fijn dat het pijnlijke gevoel weg is, als je dit alleen vanochtend hebt gehad zal dit naar alle waarschijnlijkheid niet direct verband hebben met de chlamydia infectie.

Groet Klazien

Eline
maandag 13 september 2021
Hallo,
Mijn partner en ik hebben samen de tabletten Ingenomen maar hebben na 3 dagen seks gehad onbeschermd.. we hadden beide zin en toen gebeurde het ineens. Ik heb nu best wel spijt omdat ik bang ben dat we elkaar weer hebben besmet. Moet ik me straks opnieuw laten testen of kan 1 keer geen kwaad na 3 dagen van inname tabletten ?

Klazien
maandag 13 september 2021
Beste Eline,

Als je twijfelt of je behandeling geslaagd is zou je 6 weken na behandeling een hertest op chlamydia kunnen doen ter controle.

groet, klazien

Richard
maandag 13 september 2021
Hallo, k heb 6 dagen geleden de tabletten ingenomen, nu werd k vandaag opgewonden en ging k een beetje met me zelf bezig.
Na een tijdje bedacht k me en ging k maar ff googlen of het wel kon en tot m'n schrik zag ik dat het niet mocht wat me niet verteld was..
K ben niet klaar gekomen maar wel redelijk veel voorvocht wat uit m'n penis kwam ( ook beetje een spuitende manier)
Heeft dit enigzins slechte invloed opde kuur of maakt het niet echt uit?
Vriendelijke groet Richard

Anoniem
dinsdag 14 september 2021
Hallo, k heb vorige week de kuur van 2 tabletten in nemen gehad.
Kan ik vanaf vandaag dan weer sex hebben/mastruberen?
Groet

Marlous
dinsdag 14 september 2021
beste anoniem,

Als de week rust voorbij is kan dat weer.

Marlous (soa verpleegkundige)

Jos
woensdag 15 september 2021
Hoi,
Er staat dat ik geen seks mag hebben tijdens en 7 dagen na de (7-daagse) kuur. Hieronder valt ook masturbatie. Maar bij mij is chlamydia vastgesteld in keel en anus. Dan kan masturbatie toch geen kwaad?

Klazien Visser
woensdag 15 september 2021
Beste Jos,

In dat geval is mastrubatie niet schadelijk, ik zou je wel adviseren om even geen anale seks te hebben tot de behandeling volledig is afgerond.

groet, klazien
soa verpleegkundige

jos
woensdag 15 september 2021
Dank je en groet

Jasmijn
donderdag 16 september 2021
Ik ben gister met een eendagskuur behandeld tegen chlamydia. Nu werd mij verteld dat je 7 dagen geen seksueel contact mag hebben met je partner. Valt zoenen hier ook onder of is dit verder geen probleem?

Klazien Visser
donderdag 16 september 2021
Beste Jasmijn,

Je mag zoenen met en op de mond, dit heeft geen invloed op je behandeling.

groet, Klazien
soa verpleegkundige

Jasper
dinsdag 21 september 2021
Hoi, ik zit op dag 2 van de 7 daagse kuur( doxycycline) Na hoeveel dagen moet ik verschil gaan merken ?

Marlous Lasschuyt
dinsdag 21 september 2021
Beste Jasper,

na 2 weken, na het slikken van de laatste tablet, moet je op z'n minst verbetering merken.

Groet Marlous (soa verpleegkundige)

Peter
vrijdag 24 september 2021
Hoi,

Ik heb nu bijna 2 weken geleden medicatie gekregen en gebruikt voor chlamydia. Heb de eerste week geen seksueel contact gehad ook niet gemastrubeert. Nu heb ik 2 dagen geleden gemastrubeert en nu brand het weer.

Ik heb een paar vragen van andere mensen gelezen en ik kom tot de conclusie dat ik geen chlamydia meer heb naar nog wel een tijdje klachten kan hebben, kan dat kloppen of zeg ik nu iets raars.

Als ik na mijn 2 weken zonder sex weer sex ga hebben met condoom is dan voldoende bescherming voor de ander? Of moet ik nu nog 4 weken wachten en me opnieuw laten testen?

Klazien Visser
vrijdag 24 september 2021
Beste Peter,

klachten kunnen inderdaad soms nog wel even aanhouden ook na een succesvolle behandeling voor chlamydia. Om jezelf en je partner(s) te beschermde is een condoom gebruiken een goed idee. Indien je nooit condooms gebruikt hebt is het slim om even te oefenen voor het beste resultaat.

Blijf je twijfelen over het effect van de behandeling dan kan je altijd 6 weken na het afronden van de behandeling een hertest doen.

groet, Klazien
Soa verpleegkundige

Anita
maandag 27 september 2021
Ik heb afgelopen maandag mijn 1 daagse kuur gehad. Nu ben ik vrijdag bevredigd, heeft dit nog gevolgen voor de werking?


Marlous Lasschuyt
dinsdag 28 september 2021
Het kan zijn dat eventuele aanwezige klachten langer aanhouden.

Groet Marlous

Mees
donderdag 30 september 2021
Goedemiddag,

Ik heb een 7 daagse kuur gehad doxycycline. Zondag heb ik mijn laatste tablet ingenomen (is nu donderdag )klachten zijn iets minder geworden maar heb nog wel afscheiding en pijn op z’n momenten. Betekent dit dat de medicatie niet z’n werking heeft gedaan?

Klazien
donderdag 30 september 2021
Beste Mees,

Het kan altijd even duren voordat klachten helemaal verdwijnen. Geef het nog even tijd, als klachten blijven aanhouden dan kan je het beste contact opnemen met de arts die je de medicatie heeft voorgeschreven.

Klazien
soa-verpleegkundige

Klaassie
woensdag 6 oktober 2021
Op woensdag heb ik medicatie genomen tegen chlamydia, omdat ik positief getest was. Ik heb 2 tabletten genomen in één keer. Zondagochtend heb ik (wel met condoom) seks gehad met een man (ik ben zelf een vrouw). Maandag kwam ik erachter dat dit afgeraden wordt, omdat je jezelf zou kunnen herbesmetten? Klopt dit? Wat kan ik nu het beste doen? De kuur is nu een week geleden en mijn klachten zijn grotendeels weg. Ik heb alleen soms nog een klein beetje een branderig gevoel in mijn onderbuik. Kan ik vanaf vandaag ook weer veilig seks hebben, of moet ik nu langer wachten?

Marlous Lasschuyt
woensdag 6 oktober 2021
De klachten kunnen daardoor langer aanhouden. Heb je ook anaal getest? dan weet je dat alles is uitgesloten.

Groet Marlous

Klaassie
woensdag 6 oktober 2021
Ik heb geen anale seks gehad. ik ben alleen vaginaal getest. Maar kan ik er vanuit gaan dat de bacterie gewoon gedood is en de kuur zijn werk heeft gedaan? Dus dat ik wellicht alleen wat langer klachten heb, maar dat de bacterie echt weg is na een week. Of kan ik echt herbesmet zijn, doordat de bacterie opnieuw kon nestelen in het beschadigde slijmvlies?

Klazien Visser
woensdag 6 oktober 2021
Een anale infectie wordt niet goed behandeld met een vaginale kuur. Mocht je twijfels hebben over een anale infectie (dit kan ook als je geen anale seks hebt gehad). Dan adviseren we je dit te testen.

groet, Klazien
soa verpleegkundige

Yvonne H
zaterdag 9 oktober 2021
half augustus heb ik onveilige sex gehad met een man die twee weken later chlamydia bleek te hebben. Toevalligerwijs in die week van melding begonnen met een kuur doxycycline (10 dagen) ivm tekenbeet. Kan ik dan in een later stadium nog chlamydia klachten ontwikkelen? Was een discussiepunt hier.

Klazien Visser
maandag 11 oktober 2021
Het is afhankelijk van de dosering of de kuur die je hebt ingenomen ook meteen een chlamydia infectie meebehandeld. Gezien je gewaarschuwd bent zou ik zeker even testen zodat je zeker weet dat je geen chlamydia hebt.


Julia
maandag 11 oktober 2021
Vorige week hebben ik en mijn partner 2 pillen van 500mg azitromycine geslikt. Nu zijn mijn klachten precies niet echt verminderd. Moet ik hiervoor mijn arts aanspreken of wacht ik nog even?

Klazien Visser
maandag 11 oktober 2021
Indien klachten helemaal niet afnemen na het innemen van de medicatie is het verstandig om even contact op te nemen met de behandelaar die je de medicatie voorgeschreven heeft voor overleg.

groet, Klazien Visser
soa verpleegkundige


Sophie
donderdag 14 oktober 2021
Ik had sex zonder condoom en kwam achter dat zij chlamydia had. Maar dat was binnen 7 dagen en toen had ik gelijk de medicatie ingenomen. Want ik las dat je eerst 14 dagen moet wachten en dan moet testen en medicatie moet innemen. Heeft mijn kuur dan niet geholpen omdat ik binnnen 7 dagen na seksueel contact de kuur heb genomen?

Klazien Visser
vrijdag 15 oktober 2021
Indien je preventief medicatie voorgeschreven hebt gekregen en je twijfelt of het gewerkt heeft kan je het beste een test doen.

groet, klazien Visser
soa verpleegkundige

Tessa
dinsdag 19 oktober 2021
Ik heb een eendaagse kuur op maandag gehad en zondag ochtend heb ik seks gehad. Hoe groot is de kans dat de chlamydia bacterie al weg was? En als mijn klachten hierdoor langer aanhouden, betekend dit wel dat ze uiteindelijk vanzelf weggaan?

Klazien Visser
dinsdag 19 oktober 2021
De kuur werkt binnen enkele dagen. Twijfel je over de werkzaamheid dan adviseren we je een hertest te doen. Dit kan 6 weken na het afronden van de behandeling. Eerder testen geeft geen betrouwbare uitslag. Klachten kunnen enige tijd aanhouden, als ze niet verminderen is een hertest geadviseerd.

Klazien Visser
soa verpleegkundige

Daan
woensdag 20 oktober 2021
Vraagje,
Mijn ex is vreemdgegaan en stuurt me een berichtje dat ze chlamydia heeft. Het is 5 dagen geleden dat ik seks met haar heb gehad. Ik heb nog geen klachten. Maar heeft het zin als ik toch na 5 dagen al aan een kuur begin?

Klazien Visser
woensdag 20 oktober 2021
Ik zou je adviseren over 9 dagen te testen of je een chlamydia infectie hebt. Heb je geen infectie dan is een antibiotica behandeling niet nodig. Antibiotica innemen zonder dat daar een reden voor is, is niet goed voor je gezondheid. We raden je dat af.

Klazien
soa verpleegkundige

Marleen
vrijdag 22 oktober 2021
Ik heb twee weken terug een eendaagse kuur gehad. De klachten werden minder, maar nu merk ik dat deze weer terugkomen (pijn in onderbuik en ruikende afscheiding). Ik heb in deze tijd geen seks gehad, maar wel gemastrubeerd. Kan het zijn dat ik alsnog chlamydia heb en moet ik me dus opnieuw laten testen? Of is het normaal dat deze klachten nog niet zijn verdwenen?

Marlous Lasschuyt
vrijdag 22 oktober 2021
Heb je ook anaal getest Marleen? We zien vaker bij vrouwen dat deze infectie gemist word. https://www.soapoli-online.nl/webshop/chlamydia/chlamydia-anus-test

Marlous Soa verpleegkundige

Lisa .
vrijdag 29 oktober 2021
Vandaag positief getest voor chlamydia zojuist de 1 daagse kuur genomen
Ik ben best wel paranoïde geworden en loop nu op google van alles te lezen dat je rectale chlamydia kan krijgen als vrouw zonder dat je anale seks hebt gehad
Heeft de 1 daagse kuur dan wel nut en kan er een her besmetting plaats vinden

Klazien Visser
vrijdag 29 oktober 2021
Een eendaagse kuur behandeld een anale infectie niet afdoende. Een anale infectie met chlamydia kan ook je geen anale seks hebt gehad. Wil je zekerheid dan adviseren we te testen; Je kan een anale test hier bestellen:
https://www.soapoli-online.nl/webshop/chlamydia/chlamydia-anus-test

groet, klazien Visser
soa verpleegkundige

Anoniem
maandag 1 november 2021
Beste, afgelopen vrijdag heb ik de 1 daagse kuur tegen chlamydia ingenomen. Nu heb ik zondag op maandag nacht onveilige seks gehad, was ik op dit moment al chlamydia vrij? En hoe groot is de kans dat ik mijn partner nu besmet heb? Kan het zijn dat ik nu weer besmet ben? Ik heb geen klachten.

Anoniem
maandag 1 november 2021
Beste marlous,

Even als reactie op je berichtje;
Ik heb helemaal geen klachten gehad en nu ook niet. Kan het zijn dat ik mijn partner nu heb besmet of is de bacterie weg na het innemen van de kuur?
Is het misschien verstandig om over 6 weken weer te testen? Ik heb geen anale seks. Ik ben een vrouw, wat bedoel je precies met voor nu verder actie nodig?

Marlous Lasschuyt
maandag 1 november 2021
Beste anoniem,

het advies is 1 week geen seks dan kan alles goed herstellen. De klachten kunnen langer aanhouden hierdoor. Als je een vrouw bent en de anale testuitslag was negatief (zonder penetratie kan je de infectie ook anaal hebben zitten) dan is voor nu geen verder actie nodig.
Geen anale test gedaan en twijfel je; dan over 6 weken hertesten op beiden locaties (vaginaal en anaal)

Groet Marlous (soa verpleegkundige)

Anoniem
dinsdag 9 november 2021
Hi! Ik heb twee weken geleden tabletten ingenomen tegen chlamydia. Ik heb tot nu toe geen seks gehad met mijn partner. Ik heb sinds een paar dagen wel last van de geur van mijn vagina/afscheiding. Is dit normaal na een behandeling? Of is het verstandig om even contact op te nemen met mijn huisarts?

Marlous Lasschuyt
woensdag 10 november 2021
Beste anoniem,

Het kan zijn de anti biotica wat invloed heeft gehad op de zuurgraad van de vagina. Dan kan een schimmelinfectie oid ontstaan. Als je erge last ervaart dan is terug gaan naar de huisarts inderdaad aan te raden.

Marlous

Anoniem
zondag 14 november 2021
Hi, ik heb Chlamydia LGV gehad en heb een drie weken kuur gedaan. Helaas had ik tijdens de 19de dag seks maar ik las dat je pas na drie weken en nog 1 week wachten geen sex kan hebben. We hebben het met condoom gedaan maar het was gescheurd. Ik heb anale seks gehad betekent dit dat ik weer ben besmet of mijn partner? En Ik voel na een week jeuk bij mijn anus maar heb geen pijnlijke klachten. Kan het zijn dat ik nog klachten heb maar dat het weggaat omdat het nog moet herstellen?

Sophie
zondag 14 november 2021
Beste Soa verpleegkundige,

Er kwam uit een test voort dat ik chlamydia heb, al 3 jaar dezelfde partner, dus het moet er allang zitten.
Wij hebben dus vandaag seks gehad. Kan ik alsnog die tabletten innemen of moet ik even wachten?

Groetjes.

Klazien Visser
zondag 14 november 2021
Beste Sophie,

Je kan de medicatie innemen, het is wel van belang dat je partner ook behandeld wordt en dan jullie tijdens de behandeling en 7 dagen erna even afzien van seksueel contact.

groet, klazien
soa verpleegkundige

Klazien Visser
zondag 14 november 2021
Reactie op Anoniem op zondag 14 november 2021

In dit geval was de kuur nog niet afgerond, ik zou je adviseren om 6 weken na het afronden van de kuur nogmaals op chlamydia te testen om te controleren of de behandeling goed zijn werk gedaan heeft.
Je partner, indien niet behandeld of gewaarschuwd ten tijde van de start van jouw behandeling moet ook getest worden. Afhankelijk of je partner ook behandeld is kan hij ook over 6 weken een hertest op chlamydia doen. Is deze partner niet getest of behandeld ten tijde van jouw chlamydia infectie dan zou het advies zijn dat hij dit over 2 weken op chlamydia laat testen.

groet, klazien
Soa verpleegkundige


Maria
zondag 14 november 2021
Ik heb afgelopen dinsdag een kuur genomen tegen chlamydia ( 2 pillen in een keer ). Maar de klachten nemen nog niet af.. moet ik me zorgen maken of nog even geduld hebben?

Anoniem
zondag 14 november 2021
Dag Klazien,
Mocht ik na 6 weken weer een test doen op chlamyadia omdat de kuur nog niet volledig is afgemaakt. En als de uitslag blijkt dat ik geen chlamydia hebt betekent dat mijn partner dan toch besmet is. Want ik heb op de 19 de dag seks gehad betekent dat hij toch besmet is? Want als ik niks heb hoeft hij zich dan toch niet te testen.

bart
dinsdag 16 november 2021
ik kreeg 9 jaar geleden te horen van een bedpartner dat zij chlamydia had. ik heb slechts 1 keer seks gehad met haar. ik kreeg 2 pillen.
ik was toen reeds samen met mijn vrouw en aangezien we beiden geen symptomen hadden heb ik haar niet ingelicht en gewoon de pillen genomen.
doorheen al die jaren heb ik mij 4 keer laten testen op chlamydia en steeds was deze negatief. wil dit dan ook zeggen dat mijn vrouw al die jaren geen chlamydia had?

Marlous Lasschuyt
dinsdag 16 november 2021
Beste

We kunnen nu niet weten of er sprake is geweest van een chlamydia infectie. Dat er nu chlamydia is na 9 jaar lijkt me onwaarschijnlijk. Marlous

Anoniem1
donderdag 18 november 2021
Beste allemaal,
Ik heb dinsdag een kuur genomen tegen chlamydia. Dit was een eendaags inname van 2 tabletten. De volgende dag (woensdag) was de klacht die ik had (branden met plassen) weg. Nu is het donderdag en is het ineens terug gekeerd. Moet ik nu gewoon wachten of dit weggaat of moet ik nu de huisarts inlichten? Of is dit normaal dat dit kan gebeuren…?

Marlous Lasschuyt
vrijdag 19 november 2021
Beste anoniem

Klachten kunnen best een tijdje aanhouden. Na 2 weken moet je verbetering merken.

Groet Marlous

David van Dijk
maandag 22 november 2021
Hallo, ik heb chlamydia in mijn anus, al een tijdje kom ik net achter. De urinetest is 2x gedaan en 2x is deze negatief uitgekomen voor chlamydia en gonorroe. Ik heb last van een branderig gevoel na het plassen in de ochtend. Kan het zijn dan mijn prostaat is ontstoken door de chlamydia in mijn anus? Waar zouden de klachten anders aan kunnen liggen?

Marlous Lasschuyt
maandag 22 november 2021
Beste David

Ben je bij de huisarts getest? Of via ons? Als je via ons getest bent zou je dan willen mailen met testcode? Dan help ik je persoonlijk verder.

Marlous (soa verpleegkundige)

Sara
dinsdag 23 november 2021
Ik ben bijna klaar met de 7daagse kuur doxycycline na positief te hebben getest op chlamydia. Nou heb ik begrepen dat je nog 7 dagen na het einde van de kuur nog geen seks mag hebben vanwege het beschadigde slijmvlies. Ik heb alleen nooit klachten gehad en heb (voordat ik wist van de infectie) altijd probleemloos seks gehad. Betekent dat dat ik al eerder weer (veilige) seks zou kunnen hebben? Of ben ik wel nog steeds besmettelijk?

Ricardo
maandag 29 november 2021
Hallo, k heb vorige week maandag de 2 tabletten genomen. Dat is vandaag een week geleden dus ik ging er vanuit dat ik weer sex kon hebben alleen nu lees ik overal dat het om de week van de kuur en van de week na de kuur dat je eigenlijk geen sex mag hebben, hoe zit dit nou precies? Maak me dr best zorgen om nanelijk...

Klazien Visser
maandag 29 november 2021
Het advies is een week geen seks na inname van de medicatie, volgens mij is het goed gegaan als ik je verhaal zo lees.

groet, klazien
soa verpleegkundige

Serdar
maandag 29 november 2021
Goedenavond, woensdag de 23st heb ik mijn chalmydia behandeling in de middag gehad waarbij ik 2 pillen in 1x moes slikken. Nu heb ik maandag de 29st rond 21:00 afgetrokken waarbij ik alleen licht over mijn eikel heb gewreven, ik ben klaargekomen.. Heb ik nu kans op een herbesmetting?

Marlous Lasschuyt
dinsdag 30 november 2021
Beste Serdar

mocht je klachten hebben dan kunnen die iets langer aanhouden. Herbesmetting kan zo niet.

Marlous

Kelly Dulfer
dinsdag 30 november 2021
Ik heb een soa gehad en antibiotica geslikt ik heb niks gedaan met iemand of alleen maar nou 3 weken later nogsteeds last van apnormale afscheiding en ik zou graag willen weten of dat normaal is of dat het is dat de kuur niet heeft aangeslagem

Marlous Lasschuyt
dinsdag 30 november 2021
Beste Kelly

heb je ook anaal getest? We zien vaak bij vrouwen dat het daar gemist word en dat ze dan klachten blijft houden/ opnieuw positief test. https://www.soapoli-online.nl/webshop/chlamydia/chlamydia-anus-test

Groet Marlous

Damian
donderdag 2 december 2021
Hi,
Ik heb de 26e de eendaagse 2 pillen geslikt tegen chlamydia morgen is het de 3e dat betekend dat ik 7 dagen heb gewacht mag ik na deze 7 dagen alles weer doen of worden dingen afgeraden?

Marlous Lasschuyt
donderdag 2 december 2021
Volgens richtlijn moet je 7 dagen wachten na het slikken van de medicatie met het hebben van seks.

Marlous

Damian
donderdag 2 december 2021
Okee duidelijk, waarom geeft de huisarts daar dan 2 weken voor?

Marlous Lasschuyt
donderdag 2 december 2021
Mogelijk heb je andere medicatie gehad dan standaard of speelt er iets anders.
Als hij dat advies heeft gegeven dan zal dat vast met een reden zijn. Dan adviseer ik je dat op te volgen.

Marlous

Damian
donderdag 2 december 2021
azitromycine 2 tabletten

Els
vrijdag 3 december 2021
Ik heb ongeveer een half jaar geleden chlamydia gehad. Ik heb ook een hertest na 6 weken gedaan die was negatief.

Nog steeds heb ik soms last van enige klachten wat voelt als een soort blaasontsteking. Een soort koude/brandende vorm bij de vaginamonding.

Ik heb geen sexueel contact, heeft u enige verklaring?

Anoniem S
zaterdag 4 december 2021
Ik heb reeds chlamydia gehad , tijdje geen seks gehad omdat ik erg voorzichtig ben. Nu wel weer seks gehad! Deze keren zeker allemaal veilig! Alleen mijn klachten zijn terug, deze klachten waren eerst weg! Is de kans dat ik weer besmet ben aanwezig? Of is veilige seks eigenlijk voldoende en moet ik vertrouwen op de kuur die ik toen gehad heb dat het weg is?!

Marlous
zaterdag 4 december 2021
Beste S

Als je een vrouw bent, heb je ook anaal getest? Deze wordt vaak gemist en dan kan de infectie vaginaal weer terug komen.

Groet Marlous

Sofie
woensdag 8 december 2021
Hoi

Vorige week een 1 daagse kuur gehad. Toen kreeg ik pas klachten.
Nu n week later niet helemaal weg. Vooral jeuk( denk schimmelinfectie) en jeuk anus. Heb vaginaal getest. Wat te doen?

En hoe maak je je sexspeeltje( vibo, butplug) goed schoon en menstruatie cup( is uitkoken voldoende) zodat je jezelf niet weer besmet.
Ik kan daar nergens wat over vinden.
Gr sofie

Klazien Visser
donderdag 9 december 2021
Beste Sofie,

Indien je klachten ervaart na behandeling kan je het beste even contact opnemen met de behandelaar die je de medicatie voorgeschreven heeft.

Sekstoys en menstruatie cups kan je het beste reinigen met een mild schoonmaakmiddel, check dit vooraf bij de fabrikant van de materialen om beschadiging te voorkomen.

groet, Klazien


Lotte
donderdag 9 december 2021
Hi! Gisteren getest op een soa, waar ik de uitslag nog van moet krijgen. Tevens besefte ik dat ik een ‘speeltje heb gebruikt’ van iemand met een vast bed partner in een dronken bui. Heel stom. Wel schoongemaakt daarna, heeft die gene ook nog kans op een soa? Groeten.

Klazien Visser
vrijdag 10 december 2021
Hoi Lotte,

Ik zou de uitslag van je soa test afwachten, is deze uitslag niet goed dan kan je deze persoon altijd nog waarschuwen. Een soa via een seksspeeltje draag je over als je het seksspeeltje tijdens de seks deelt met elkaar.

groet, klazien

Dafne
zondag 12 december 2021
Hii ik had een paar weken terug klachten wat een beetje leuk op een vaginale schimmel en ben toen voor de zekerheid gaan testen, al had ik de dagen voor het testen geen klachten meer. Uiteindelijk ben een week geleden positief getest op chlamydia en heb ik een eenmalige antibiotica kuur gehad. Ik heb toen een week geen seks gehad en niet gemastrubeerd, en had geen klachten. Echter heb ik nu, 1,5 week na mijn antibiotica kuur weer een beetje dezelfde klachten als die vaginale schimmel/chlamydia. Kan het zijn dat de antibiotica niet voldoende was of kunnen de klachten nog een tijdje aanhouden en ben je niet meer besmettelijk? Want als ik nu weer ga testen, ben ik alsnog positief dus hoe kom ik daar achter?

John
zondag 12 december 2021
Beste mensen van soapoli,

Ik heb een behandeling voor chlamydia gehad (twee tabletten in 1x)
Is de bacterie doorgaans 4 dagen uit je lijf en niet meer besmettelijk?
Ik heb vijf dagen na de behandeling weer seks gehad, maar lees dat 7 dagen geadviseerd wordt.
Die 7 dagen zijn meer voor het herstel van de slijmvliezen? Of ook tegen besmetting? Ik hoor het graag.

KLazien Visser
maandag 13 december 2021
Beste John,

De 7 dagen is vooral voor het herstel van het slijmvlies.

groet, Klazien

Klazien Visser
maandag 13 december 2021
Beste Dafne,

Ik zou even contact opnemen met de arts die je de medicatie voorgeschreven heeft. het kan zijn dat de klachten worden veroorzaakt door de antibiotica kuur, dit komt vaker voor.
Een andere mogelijkheid kan zijn dat je chlamydia infectie ook anaal zit en dat je een herbesmetting hebt via de anus. Indien je geen anale test op chlamydia hebt gedaan zou je dit nog kunnen over wegen om dit uit te sluiten.

groet, klazien

Dafne
maandag 13 december 2021
Komt het vaak voor dat de klachten weg zijn en na het afronden van de antibiotica kuur dan weer terug komen zonder dat je weer besmet bent?

Klazien Visser
maandag 13 december 2021
Hoi Dafne,

Als je twijfelt of de terugkerende klachten door een herinfectie van chlamydia komen zou ik je adviseren een anale test te doen.

groet, Klazien

Anoniem
dinsdag 14 december 2021
Hoi,

Ik heb gisteren de 2 pillen ingenomen voor de eendaagse kuur tegen Chlamydia. Hoe lang duurt het gemiddeld na inname dat de klachten verdwijnen?

Marlous Lasschuyt
dinsdag 14 december 2021
Dit kan soms wel even aanhouden. Na 2 weken moet je verbetering merken.

Groet Marlous
(soa verpleegkundige)

Camille Perals
maandag 20 december 2021
Ik heb 3 dagen geleden mijn 7 daagse chlamydia kuur beëindigd, en heb sinds gisteren zware jeuk aan de binnekant van mijn vagina.
Is dat normaal?
Of wilt dat zeggen dat de kuur niet heeft gewerkt?
Ik ben zeer ongerust.

Marlous Lasschuyt
maandag 20 december 2021
Het kan zijn dat je een irritatie / schimmel hebt overgehouden na de anti biotica kuur. Heb je veel last of maak je je zorgen neem dan contact op met je huisarts.

Groet Marlous
Soapoli-online

Camille Perals
maandag 20 december 2021
En hoe groot is de kans voor onvruchtbaarheid?
Ik had 1jaar en een half geleden chlamydia en had direct een kuure gedaan en was dan negatief en heb het nu weer.
Is er veel kans op onvruchtbaarheid?

Groetjes Camille

Marlous Lasschuyt
maandag 20 december 2021
Dag Camille

je zou een e-consult kunnen inplannen dan geef ik je persoonlijk advies. https://www.soapoli-online.nl/e-consult

Marlous

Matje
donderdag 23 december 2021
Hallo,

Ik was benieuwd. Er staat: doorgaans dood de antibiotica de chlamydia Binnen 4 dagen na inname van de kuur en bij een kuur van 7 dagen is dat 5 dagen.

Spreken we dan over dag 5 van de 7 daagse kuur dat de bacterie eigk al gedood is of wordt er bedoelt: dag 5 ná de laatste dag van de inname van de kuur, dus eigk dag 12?

Bedankt alvast!

Klazien Visser
donderdag 23 december 2021
Beste Matje,

Uitgaande van de 5de dag na het beëindigen van de kuur.

groet, klazien

Jan
zondag 26 december 2021
Hallo,

Drie dagen geleden ben ik begonnen aan mijn eendaagse kuur. Van de 2e op de 3e dag heb ik tweemaal gemasturbeerd, is dit van invloed op de effectiviteit van de kuur?


Klazien Visser
maandag 27 december 2021
Beste Jan,

Masturbatie heeft geen invloed op de werking van de kuur.

groet, Klazien

Lonneke
maandag 27 december 2021
Hoi ik heb een vraagje. Ik heb de 2 pillen geslikt vrijdag en toen heb ik zaterdag beetje contact gehad en diegene gepijpt. Is dit erg voor mij kuur? Voor de rest is er niks gebeurd.

Anneke
vrijdag 7 januari 2022
Hoi heb 22 december 2021 te horen gekregen na darmonderzoek dat ik besmet ben met chlamymidia.
Er is me niets gezegd dat er een kuur voor is,kan ik die gewoon bij apotheek halen?

Klazien Visser
vrijdag 7 januari 2022
Beste,

Je kan het beste even contact opnemen met de behandelaar die het onderzoek heeft aangevraagd en het resultaat en een behandeling met deze persoon bespreken.

groet, klazien
soa verpleegkundige

Kieki
dinsdag 18 januari 2022
Hi, ik ben dus vorige donderdag 13 januari in de avond begonnen met het slikken van me eerste pil van de 7 daagse behandeling tegen clamidiya. Ik heb elke keer netjes geslikt het is vandaag dinsdag de 18e en heb dus seks Gehad met iemand die besmet is ik heb vanavond weer netjes me tablet genomen en me laatste is donderdag ochtend. Blijf ik nu besmet en kan ik nog een weekkkuur nemen?

Marlous Lasschuyt
woensdag 19 januari 2022
Beste Kieki

Het advies is geen seks tijdens de. behandeling en dan ook geen seks de week erna.
Het beste is dit te bespreken met je behandelaar.

Groet Marlous

Cheryl
dinsdag 1 februari 2022
Ik heb vandaag een behandeling voor chlamydia gehad, eenmalig 2 pillen. Nu heb ik met ongeveer 1,5 uur hevige water diarree gehad, heeft de behandeling nu wel gewerkt?

Marlous
dinsdag 1 februari 2022
Beste Cheryl,

Als je via ons getest bent wil ons dan mailen met je testcode? Anders kun je het beste morgen even met je behandelaar overleggen.

Marlous
Soapoli-online

Michael
maandag 7 februari 2022
Ik was positief getest voor chlamydia en had een eendaagse kuur genomen (2 pillen in één keer). Ik wist niet dat masturbatie ook bij seks behoorde dus heb dit wel gedaan aantal dagen na het innemen van de kuur. Ik zit nu op dag 4 en voel nogsteeds een beetje pijn tijdens het plassen, kan dit zijn door masturbatie? En moet ik weer opnieuw testen/ de kuur nemen?

Marlous Lasschuyt
maandag 7 februari 2022
Beste Michael

De klachten kunnen hierdoor iets langer aanhouden. Een nieuwe kuur is niet nodig.

Soapoli-online

Sanne
woensdag 16 februari 2022
Ik heb, heel dom, op de vijfde dag van mijn 7- daagse antibiotica kuur tegen Chlamydia seks met condoom gehad. Kan dit kwaad?

Marlous Lasschuyt
woensdag 16 februari 2022
Beste Sanne

Eventueel aanwezige klachten kunnen langer aanhouden.
Groet Soapoli-online

Sanne
maandag 7 maart 2022
Ik heb, 4 weken na mijn 7- daagse antibiotica kuur tegen Chlamydia, een brandend gevoel in mijn lies. Daarnaast heb ik last van, af en toe, vaginale jeuk. Ik heb geen contact gehad met mogelijk besmette partners. Is het mogelijk dat deze kuur niet gewerkt heeft?

Marlous Lasschuyt
maandag 7 maart 2022
Beste Sanne

Via een blog reactie een medisch advies is niet mogelijk helaas. Je kunt contact opnemen met je behandelaar of boek bij ons een E-consult. We helpen je dan graag verder in een privé gesprek.

Groet Soa verpleegkundige van Soapoli-online

Anoniem anoniem
maandag 14 maart 2022
Helaas te horen gekregen dat ik chlamydia had, ik heb de 1daagse kuur gekregen. Ik begreep dat je dit (zonder anale seks) ook anaal kunt hebben. Mijn dokter had hier niets over gezegd, maar ik begreep op internet dat je dan de andere kuur nodig hebt. Ik was bang dus heb 1,5 week na de 1daagse kuur een anale zelftest gedaan en deze was positief. Moet ik nu een 7daagse kuur aanvragen?

Marlous Lasschuyt
maandag 14 maart 2022
Beste anoniem

we adviseren altijd eerst anaal te testen. Je hebt maar 1 kuur nodig. Wil je ons mailen met je testcode? Dan helpen we je graag prive verder.

Groet Marlous
Soapoli-online

Anoniem
woensdag 23 maart 2022
Hoi, ik heb vorige week donderdag 2 tabletten azitromycine gehad. Reken je dan vanaf vrijdag (de week daarop) dag 8? Kan het kloppen dat ik bijna 6 dagen na de kuur nog steeds een beetje bruine, sterk ruikende afscheiding heb?

Marlous Lasschuyt
woensdag 23 maart 2022
Na 2 weken moet je echt verbetering merken. Heb je anaal getest? Dan weet je zeker dat je goed getest bent.

Marlous (verpleegkundige)

Anoniem
woensdag 23 maart 2022
Ja het vreemde is dat ik alleen vaginaal ben getest. Erg jammer en hierover heb ik al contact opgenomen met de huisarts. Die wil pas 3 weken na de kuur anaal testen. Is dat niet vreemd? Maar dat ik dus nu nog klachten heb na 6 dagen wil niet zeggen dat de kuur niet heeft aangeslagen toch? Heb wel het idee dat het minder is geworden. Toch maar het mij onzeker.

jan
dinsdag 12 april 2022
Vorige week had ik de welbekende pus/slijm op me eikel uit me plasbuis. Woensdag middag naar de huisarts geweest en de kuur van 2 pillen gehad, deze meteen ingenomen en het slijm was na een paar dagen weg. Nu 6 dgn na het innemen kan ik het slijm/pus weer uit me plasbuis halen in de ochtend. De kuur heeft wel zijn werk gedaan immers het was weg hoe kan dit??

Marlous Lasschuyt
dinsdag 12 april 2022
Beste Jan

Gezien je bij je huisarts bent getest en behandeld kun je deze vraag het beste aan hem stellen.

Marlous
Soapoli-online

anoniem
woensdag 22 juni 2022
Er is bij mij chlamydia vastgesteld (man,urine). vervolgens een eendaagse kuur gehad van 2 pillen 500 mg amoxicilline. Op de 6e dag ook nog gestart ivm operatie een doxicycline kuur 2 tabletten op de eerste dag daarna gevolgd door 1 tablet per dag (6 tabletten in totaal) nu na 2 weken nog steeds een kriebel/jeuk rond de balzak. Is de chlamydia nu weg en is het weer veilig sex te hebben ondanks deze klachten?

anoniem
woensdag 22 juni 2022
correctie op bovenstaand. medicijn was azitromycine

Klazien Visser
woensdag 22 juni 2022
Beste,

Als je twijfelt of de medicatie gewerkt heeft dan kan je het beste 6 weken na het afronden van de kuur een hertest op chlamydia te doen. Bij twijfel zou ik je adviseren even geen slijmvliescontact te hebben met sekspartners.

groet, klazien
soa verpleegkundige

Marcel
vrijdag 24 juni 2022
Ik ben een tijdje geleden door een dame gepijpt zonder condoom.
Ivm klachten getest en positief op Chlamydia.
Nu is het de 5e dag na inname van de azithromycine en ik heb als ik 's-morgens wakker wordt nog wat afscheiding als ik erin knijp (zachtjes).
Is dit na 5 dagen nog normaal of hetcde kuur waarschijnlijk niet geholpen en moet ik over een paar weken nogmaals testen?

Klazien Visser
vrijdag 24 juni 2022
Klachten kunnen altijd nog een tijdje aanhouden, ook als de behandeling succesvol is. Advies is niet duwen, knijpen of drukken op je penis om te checken of er nog afscheiding komt, met deze handeling hou je klachten in stand.
Blijf je twijfelen dan een hertest doen 6 weken na het afronden van de behandeling.

groet, klazien
soa verpleegkundige

Pieter K
zondag 26 juni 2022
Hallo

Ik ben afgelopen maandag positief getest op chlamydia en ben 4x 500 gram azitromicine voorgeschreven.
Deze heb ik maandag, dinsdag, woensdag en donderdag genomen.

Donderdag ware alle symptomen verdwenen, maar vandaag (zondag) kreeg ik eveneens opnieuw weer een klein beetje geelachtige afscheiding. Ben ik nogsteeds besmetbaar?, en moet ik opnieuw naar de dokter voor een nieuwe kuur?

Mvg Pieter

Klazien Visser
maandag 27 juni 2022
Beste Pieter,

Klachten altijd nog even aanhouden. Blijf je ongerust kan je het beste even contact opnemen met degene die je de medicatie voorgeschreven heeft.

groet, klazien
soa verpleegkundige

LULU
maandag 27 juni 2022
Beste,

Ik heb chlamydia gehad en hiervoor een 7 daagse kuur voorgeschreven gekregen. Deze ook allemaal netjes genomen. Nu heb ik twee vragen: ik heb 1 keer moeten overgeven, dit was wel 8 uur na de pil. Kan dit kwaad? Daarnaast ben ik door mijn partner 1 keer gevingerd, en verder niks. Kan dit kwaad?

Marlous Lasschuyt
dinsdag 28 juni 2022
Beste Lulu

overgeven kan geen kwaad zo lang er na. Het advies is een week geen seks zodat alles goed kan herstellen. Als je klachten hebt zou het iets langer aan kunnen houden.

Groet Marlous (SPO)

Jet
zondag 3 juli 2022
Goedendag ik heb de wekelijkse kuur gekregen hoe lang mag ik niet mastruberen is dat een week na de eerste pil of week na dat de kuur klaar was ?

Marlous Lasschuyt
zondag 3 juli 2022
Dat is tijdens de kuur en een week na de laatste tablet Jet,

Klazien Visser soa verpleegkundige
woensdag 6 juli 2022
Je kan inderdaad na het afronden van een antibiotica kuur nog klachten houden, dit kan wel langer aanhouden dan enkele dagen. Probeer niet te drukken of op de penis te duwen om te kijken of er nog afscheiding uitkomt. Laat het gebied met rust zodat het kan herstellen.Max
donderdag 14 juli 2022
Hey, mijn vriendin is positief getest op Chalmydia, nu weet ik dat mijn vorige vriendin dit in 2015 gehad heeft. Wij waren toen nog niet samen en na mij heeft zij zich weer laten testen en was dit negatief. Wij hadden elkaar een paar jaar later pas leren kennen. Kan dit alsnog zijn overgedragen van mijn ex ondanks dat dit zo lang geleden is geweest?

Marlous (Soaverpleegkundige)
donderdag 14 juli 2022
Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk Max

Julia
maandag 18 juli 2022
Hi,

Vorige week zondag heb ik mijn 7 daagse antibiotica genomen maar ik heb nog steeds veel bloedverlies. Hierdoor gebruik ik ook tampons. Wanneer zou dit kunnen afnemen en hebben de tampons hier invloed op?

anoniem
zaterdag 30 juli 2022
in mei chlamydia aangetroffen. Klachten was jeuk rond de balzak. Daarvoor eendaagse kuur gehad. jeuk klachten bleven wat aanhouden. vervolgens preventief nog een eendaagsekuur bij de dokter gehad. nu enkele weken later heb ik nog last van wat gevoelige ballen. Ik ga ervanuit dat de bacterie inmiddels wel dood is maar hoelang kan ik deze klachten nog houden?

Marlous (verpleegkundige)
zaterdag 30 juli 2022
Deze klachten die je beschrijft zullen door iets anders veroorzaakt worden, vermoed ik. Jeuk klachten passen niet bij chlamydia.
Neem niet onnodig anti-biotisch kuren; dat kan leiden tot (meer) klachten. .

Anoniem
vrijdag 5 augustus 2022
Hallo,

Ik heb woensdag een eendaagse kuur gehad voor Chlamydia. De huisarts gaf aan dat ik wel seks mocht hebben met condoom. Nu lees ik hier dat het wordt aangeraden een week rust te nemen.
Wat is nu precies waar ?

Groetjes!

KLazien Visser
vrijdag 5 augustus 2022
Het beste is even geen seks, als dit niet mogelijk is dan met condoom. Als je niet gewend bent om met condoom te vrijen eerst even jezelf goed inlezen over hoe je ook alweer een condoom omdoet, om condoom klappers te voorkomen.

groet, Klazien Visser
soa verpleegkundige

richard
donderdag 18 augustus 2022
Hoi, ik ben in het buitenland en de zorg is vrij slecht. Heb daarom op eigen initiatief zojuist 2x Azitromycine 500mg ingenomen. Samen 1 gr. Ik ben van plan het zekere voor het onzekere te nemen en de komende 2 of 3 dagen één 500mg pil per dag in te nemen. Zo ben ik er zeker van dat de bacterie dood is. Goed plan? Of kan ik het beter bij die 1 gram van vandaag houden? Dank!

Klazien Visser
donderdag 18 augustus 2022
Je reactie maakt niet duidelijk waarom je jezelf behandeld. Soapoli-online adviseert een behandeling met antibiotica alleen als er een soa is vastgesteld.

groet, klazien Visser
soa verpleegkundige

Richard
donderdag 18 augustus 2022
Hoi, gelige afscheiding, pijn bij het plassen, en onbeschermde seks. Dat duidt op chlamydia. Als dit zo is is mijn vraag alsvolgt:

Houden bij 2x 500mg. Of toch nog 2 a 3 dagen erna doorzetten met 500mg per dag?

Dank voor de snelle reactie Klazien!

Klazien Visser
vrijdag 19 augustus 2022
Ik ben verpleegkundige en schrijf geen medehandelingen voor. Ik denk dat als je zekerheid wenst je het beste even contact kan opnemen met je huisarts en deze vraag aan hem/haar voorleggen.

groet, Klazien Visser
soa verpleegkundige

Nathalie
vrijdag 19 augustus 2022
Halloo, kan een Gynacoloog zien of achterhalen of je een SOA hebt?

Klazien Visser
vrijdag 19 augustus 2022
Als je gyneacoloog hiervoor testen bij je heeft afgenomen wel.

groet, klazien
soa verpleegkundige

Jason
dinsdag 23 augustus 2022
Hoi ik las dat je na een eendaagse kuur na 7 dagen alsnog lichte klachten kan houden.
maar ben je dan ook nog besmettelijk als je dan sex hebt na 7 dagen?

Marlous (Soaverpleegkundige)
dinsdag 23 augustus 2022
We gaan er vanuit dat de bacteriën echt gedood zijn na 7 dagen.
Klachten kunnen inderdaad nog even aanhouden.

Daan
zaterdag 27 augustus 2022
Goedendag
Ik heb vandaag de 1 daagse kuur geslikt. Me vriendin moet zich nog testen en waarschijnlijk ook de kuur gaan nemen. Ik kan moeilijk van haar afblijven dus de vraag is hoe ver ik kan gaan tongzoenen mag heb ik gelezen maar mag ik ook haar borsten likken, of als ze nat is met me vingers wel aan dat vocht zitten op haar onderbroekje? Hoe ver kunnen we veilig gaan?

Marlous (Soaverpleegkundige)
zaterdag 27 augustus 2022
Advies is geen seks voor een week. Zoenen kan geen kwaad maar verder gewoon even geduld hebben ;-)

Judith
woensdag 7 september 2022
Hi! Ik heb voor kerst positief getest en kreeg een eenmalige kuur. 4 maanden later, na geen seks te hebben gehad, testte ik weer positief. Mijn vriend en ik zijn toen beide behandeld en we hebben ons aan de richtlijnen gehouden. Nu heb ik, 3 maanden later, weer dezelfde klachten en ben ik bang dat het na de 2x eenmalige kuur nóg niet weg is. Is dit gevaarlijk? Krijg ik dan wat anders? Ik ben er namelijk helemaal klaar mee. Help!

Klazien Visser
donderdag 8 september 2022
Beste,

Mogelijk heb je een niet behandelde anale chlamydia besmetting? Een anale test op chlamydia kan hier snel een antwoord op geven. Ook zonder dat je anale seks hebt gehad kan de infectie daar zitten en zorgen dat na een succesvolle vaginale behandeling jij of je partner weer opnieuw besmet raken. Ik zou je zeker adviseren deze test te doen om de mogelijkheid dat dit de oorzaak is uit te sluiten.

groet, klazien
soa verpleegkundige

Anoniem
dinsdag 13 september 2022
Ik heb het weekend seks gehad met iemand en het condoom is gescheurd. Hij vertelde me vandaag dat hij positief getest is chlamydia. Nu wil ik preventief een kuur innemen en heb deze online gekocht (Azitromycine 500 mg 2 tabletten). Kan ik deze gewoon innemen, zonder dat ik een positieve uitslag heb? Of werkt het dan (nog) niet? Zo ja, geldt hiervoor ook daarna een wachttijd van 7 dagen?

Marlous (Soaverpleegkundige)
dinsdag 13 september 2022
Beste anoniem,

nee nooit zelf medicatie kopen als je niet weet of het het juiste is en of je überhaupt een soa hebt. Je kunt het beste 14 dagen na de seks testen en dan bij een arts de juiste medicatie regelen.

Jo
dinsdag 20 september 2022
Ik heb mijn 1 dagskuur genomen op vrijdagavond 21 uur. De dag erna moest ik overgeven rond 21.30 kan dit kwaad? Of werkt het pilletje niet meer nu..

Marlous (Soaverpleegkundige)
dinsdag 20 september 2022
Beste Jo,

Wil je ons mailen met je testcode: [email protected]
Ben je elders behandeld, neem dan even contact op met je behandelaar.

Groet Marlous

Anoniem
donderdag 13 oktober 2022
Ik heb iets van 10 jaar geleden chlamydia gehad, bij een controle voor m’n spiraal werd gezegd dat kinderen krijgen heel lastig zou worden omdat m’n eileiders dichtgeslibd waren(oorzaak chlamydia) maar nu merk ik dat ik vaak pijn heb in m’n buik, pijn bij het vrijen(wat ik vroeger nooit had) en vaak een dikke opgezette buik heb, en rond m’n eisprong soms echt heftige buikpijn heb…kan het dat chlamydia endometriose veroorzaakt heeft…na zo’n lange tijd?

Klazien Visser (soa verpleegkundige)
donderdag 13 oktober 2022
Wat vervelend dat je deze klachten ervaart, je kan het beste contact opnemen met je huisarts om je klachten te bespreken. het is lastig om zonder onderzoek te bepalen wat de oorzaak van je klachten is.

groet, klazien

Geert
woensdag 19 oktober 2022
2 uur na de 1 daagse keur heb ik opnieuw seks gehad , hoe snel wordt de antibiotica opgenomen en gaan de bacteriën dood?

Marlous (Soaverpleegkundige)
woensdag 19 oktober 2022
Beste Geert,

het advies is een week geen seks na inname tabletten. Heeft jouw behandelaar dit niet gezegd?

Geert
woensdag 19 oktober 2022
Nee dat is mij niet verteld , moet ik nu opnieuw pillen halen of is dat niet nodig ?

Met vriendelijke groet ,

Geert

Marlous (Soaverpleegkundige)
woensdag 19 oktober 2022
Overleg even met je behandelaar Geert.

Truus
donderdag 20 oktober 2022
Ik heb 2 tabletten Azitromycine voorgeschreven van 500 mg. Ongeveer 1 uur na de inname, sloeg het aan op mijn darmen en moest ik naar de toilet rennen. Ik had diarrea, daarna was de rommelende gevoel in mijn buik ook over. Nu vraag ik mij af mijn toilet bezoek invloed heeft op de werking van de medicatie aangezien het direct na 1 uur van inname was.

Marlous (verpleegkundige)
donderdag 20 oktober 2022
Beste Truus, ik vermoed dat je niet via ons behandeld bent. Mocht dit wel zo zijn neem dan even contact op met onze klantenservice; de verpleegkundige beantwoordt al jouw vragen.

Pleun
vrijdag 21 oktober 2022
Hoi, ik heb op dit moment chlamydia en zit op dag 3 van mijn week kuur. Ik heb zojuist wel gemasturbeerd met een niet goed schoon gemaakt speeltje. Heb ik me dan weer opnieuw besmet of niet omdat ik nog bezig ben met mijn kuur?

Cath
zaterdag 22 oktober 2022
Hoi, ik zit nu op dag 3 van mijn 7 daagse kuur (begonnen op donderdag de 20e)

Op welke datum kan ik weer seks hebben?

Marlous (Soaverpleegkundige)
zaterdag 22 oktober 2022
Beste Cath

het advies is nog een week geen seks na inname laatste tablet.

marije
maandag 24 oktober 2022
hallo ik heb maandag ochtend een pil ingenomen van behandeling chlamydia. nu heb ik alleen die zelfde dag na de ingnomen pillen 3x gemastrubeerd met een vribator. heeft de behandeling nu niet goed gewerkt?

Marlous (Soaverpleegkundige)
dinsdag 25 oktober 2022
Beste Marije

Je hebt een kuur van een week? Gewoon afmaken. Het kan zijn dat eventueel aanwezige klachten langer aanhouden.

Phileine
maandag 31 oktober 2022
Als je een kuur krijgt ter behandeling van chlamydia, na hoeveel dagen kun je dan orale seks hebben ?

Klazien Visser
maandag 31 oktober 2022
Wij adviseren je geen seks te hebben to 7 dagen na het afronden van de kuur. Daaronder valt ook orale seks.

kel
dinsdag 1 november 2022
Beste,
Hoe werkt het met herbesmetting?

Ik ben vorige week maandag begonnen met een kuur doxycycline en zondag de laatste pil geslikt. Nu ben ik zaterdag kort gevingerd, kan dit effect hebben op de kuur? Ik lees dingen over herbesmetting etc. dus ik vraag me af of dat zou kunnen?

vriendelijke groet

kellt
dinsdag 1 november 2022
Kan ik na de 7 dagen wachten na afronden van de kuur ook weer seks hebben zonder condoom? Of moet ik eerst de controle over 6 weken afwachten om weer veilig seks zonder condoom te kunnen hebben?

Marlous (soaverpleegkundige)
dinsdag 1 november 2022
Beste Kel

Het advies is een week geen seks na de laatste tablet. Daarna kun je weer seks hebben. Onbeschermd kan met je vaste partner als hij tegelijk behandeld is.

Anoniem
zondag 6 november 2022
Hoi, ik ben donderdag gestart aan de 7-daagse kuur doxycicline. Ik ben positief vaginaal getest op Chlamydia. Nou lees ik heel veel reacties van mensen die een kuur hebben voor 1 dag bij een vaginale infectie.
Mijn vraag: helpt een 7-daagse kuur alleen tegen een anale infectie of ook tegen een vaginale infectie?

Klazien Visser (soa verpleegkundige)
maandag 7 november 2022
De voorgeschreven kuur behandeld een vaginale chlamydia infectie en daarnaast ook een eventuele anale infectie.

groet, klazien

Jane
zaterdag 12 november 2022
Ik moet 2 maal daags 7 dagen lang m’n kuur innemen maar is het erg als er soms een uurtje langer tussen de pillen zitten?

Marlous (Soaverpleegkundige)
zaterdag 12 november 2022
Beste Jane,

het beste is altijd volgens voorschrift in te nemen. Zet een alarm op je telefoon als je het vergeet.

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
GRATIS retourzending naar het lab  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via TestForMe, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze GRATIS Soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START SOA-TESTWIJZER
Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
PrEP-poli

Wil je PrEP slikken en wil je dat discreet vanuit huis regelen? 

> GA DIRECT NAAR ONZE PrEP-POLI