Heb je dit jaar voor de tweede of derde keer een chlamydia infectie?

Mogelijk heb je een chlamydia in de anus zitten die zich niet laat behandelen door de standaardbehandeling die gebruikt word bij een vaginale infectie of een chlamydia infectie in de plasbuis.
 


Uit ervaring weten we dat veel mensen denken dat als je de vagina van de vrouw of de urine van de man op chlamydia onderzoekt daarmee een chlamydia-infectie elders in het lichaam ook is uitgesloten. Helaas klopt deze veronderstelling niet. Een afname uit de vagina of urine toont een infectie aan op die specifieke plek. Heb je anale seks dan kan een chlamydia infectie ook in de anus zitten. Belangrijk om ook anaal te testen omdat een standaard chlamydia behandeling gericht op de vagina of urine niet altijd aanslaat bij een anale infectie. Het niet behandelen van een anale infectie zorgt vaak voor herinfectie.

De behandeling van een vaginale of urethrale chlamydia infectie geneest niet altijd een anale chlamydia infectie.

TestForMe informeert zijn klanten altijd over de mogelijkheid dat ook via anale seks chlamydia kan worden overgedragen. Om een anale infectie uit te sluiten als oorzaak van een terugkerende infectie wordt dan ook een anale afname geadviseerd. Geen anale penetratie maar wel een chlamydia infectie. Je hoeft niet altijd penetrerende seks te hebben om een chlamydia op te lopen. Een chlamydia wordt overgedragen via slijmvliescontact, ook door vingers of speeltjes kan het worden overgedragen. Onbehandeld kan chlamydia gezondheidsproblemen veroorzaken die kunnen leiden tot  onder andere onvruchtbaarheid. 

Heb jij anale seks gehad zonder condoom of is er iets fout gegaan met het condoom tijdens de anale seks?

Laat je dan testen op soa. Soa testen kan via je huisarts. Kom je niet in aanmerking voor een soa test en ga je om persoonlijke redenen liever niet naar je huisarts? Bestel dan je anale test op chlamydia en gonorroe via TestForMe. Een anale test op chlamydia en gonorroe is eenvoudig zelf af te nemen, de uitslag van je soa test ontvang je binnen 2 werkdagen na het opsturen.

Geen anale seks gehad maar wel een speeltje of vingers?

Maar ik heb helemaal geen anale seks gehad', via vingers, speeltjes kan er ook sprake zijn van slijmvliescontact. Bij twijfel test ook altijd de anus. 

Als je onbeschermde anale seks hebt gehad heb je niet alleen een risico op chlamydia of gonorroe gelopen, ook heb je risico op syfilis, hepatitis B en hiv gelopen. Ga voor een volledig test advies na onbeschermde anale seks naar onze SOA-testwijzer en controleer welke soa test je nodig hebt.

Welke condooms zijn nodig voor anale seks? 

Voor anale seks heb je geen speciale condooms nodig. Een condoom en extra glijmiddel is voldoende onveilige anale seks te kunnen hebben. Heb je anale en vaginale seks? Doe een nieuw condoom als je wisselt van vaginaal naar anaal of andersom. 

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
GRATIS retourzending naar het lab  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via TestForMe, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze GRATIS Soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START SOA-TESTWIJZER
Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
PrEP-poli

Wil je PrEP slikken en wil je dat discreet vanuit huis regelen? 

> GA DIRECT NAAR ONZE PrEP-POLI